Rubriky
Recepty

Ovocné bramborové knedlíky

  • brambory
  • polohrubá mouka
  • sůl
  • cukr
  • vejce
  • mléko
  • máslo
  • ovoce
  • mák (kakao, skořice)

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nejlépe prolisujeme nebo na struhadle nastrouháme (popř. rozmačkáme). V míse smícháme brambory s moukou v poměru 2:1 (dvakrát tolik brambor než mouky), přidáme vejce, sůl a trochu mléka (přiměřeně !). Vypracujeme těsto a vytvarujeme do podoby „válce“. Z těsta odkrajujeme plátky, ze kterých dlaněmi vytvoříme placičku, vložíme kousek ovoce a tvarujeme „knedlík“. Připravené knedlíky vkládáme do dostatečného množství vroucí osolené vody a vaříme, dokud všechny knedlíky nevyplavou. Servírujeme polité rozpuštěným máslem, zasypeme mákem, cukrem, kakaem či skořicí dle chuti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *