Rubriky
Recepty

Halušky s hlávkovým zelím

  • 400g brambor
  • 150g polohrubá mouka
  • hlávkové zelí
  • cibule
  • klobása (slanina)
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • ocet
  • kmín

Nakrájíme cibuli a lehce na oleji osmažíme. Dále nakrouháme zelí (asi misku) a přidáme k cibuli a společně restujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme kmínem. Zalijeme trochou vody a podusíme do měkka. Dochucujeme cukrem a octem – dle vlastní chuti.

Klobásu nakrájíme na malé kostičky a na rozpálené pánvi řádně opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a dále společně restujeme. Nakonec okořeníme.

Brambory (400g) omyjeme, zbavíme slupky a jemně nastrouháme. K bramborám přidáme polohrubou mouku (150g), trošku vody a osolíme (dostatečně). A mícháme, dokud nevytvoříme řidší těsto – dle potřeby přidáme mouku nebo vodu. Takto připravené těsto pomocí síta na halušky (haluškovače) vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou (2-3 min.). Hotové halušky pak postačí scedit.

Zelí smícháme s haluškami a zasypeme opečenou klobáskou s cibulí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *