Rubriky
Recepty

Slovenský bramborový salát

  • brambory
  • cibule
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • pepř

Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, následně oloupeme a nakrájíme dle libosti (např. na kolečka). Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenčí půlkolečka a spaříme horkou vodou a vsypeme do mísy s nakrájenými brambory. V hrnci na plotně připravíme zálivku: trochu vody, oleje, octu, lžíci soli a trochu pepře. Vše za stálého míchání provaříme, aby se všechny suroviny spojily. Touto zálivkou přelijeme brambory s cibulí v míse a zamícháme. Je možno konzumovat i za tepla, ale odležený a chladný bramborový salát má výraznější chuť. Můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *