- polohrubá mouka
- vejce
- cukr
- puding
- mléko
- sůl
- ovoce (zmražené domácí, kompot)
V míse rozšleháme vajíčko, přidáme cukr (zhruba půl hrnku – dle chuti) a vše společně šleháme. Přidáme půl hrnku oleje, hrnek vody a vše zamícháme. Přisypáváme hrnek mouky (dle hustoty i hrnek a půl), prášek do pečiva (1/2 balení), špetku soli a vše důkladně promícháme. Těsto musí být tak „akorát“ – ani husté ani příliš řídké. Těsto vlijeme do předem vymazaného a vysypaného (moukou, kokosem či strouhankou) plechu, přidáme ovoce a pečeme při 185 °C asi 25 minut.
Připravíme si puding, kterým, ještě horkým polijeme celou, již upečenou buchtu, na povrch nyní můžeme opět přidat ovoce, posypat kakaem, skořicí – dle chuti.