Rubriky
Recepty

Hummus

  • cizrna (konzerva)
  • olivový olej
  • pasta Tahini
  • římský kmín
  • sůl
  • česnek
  • citron

Hummus připravíme z cizrny, v našem případě jsme použili konzervu cizrny. Do nádoby, ve které budeme hummus připravovat, vyklopíme celou konzervu cizrny i s nálevem, přidáme dvě až tři lžíce olivového oleje, dvě lžíce pasty Tahini, lžičku soli, dvě lžičky římského kmínu, dva stroužky česneku a šťávu z půlky citronu. Vše důkladně rozmixujeme.

Hummus, který je jedno z národních jídel Izraele, je arabský pokrm oblíbený i na Středním východě a Balkáně. Je vyroben z cizrny (římského hrachu) – luštěniny s vysokým obsahem cukru, bílkovin a vlákniny, je bohatým zdrojem vápníku, železa a vitamínu B15.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *