Rubriky
Recepty

Jablečný závin – štrúdl

  • listové těsto
  • jablka 3ks
  • cukr vanilkový
  • cukr
  • skořice
  • strouhanka
  • ořechy
  • vejce

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a na struhadle nastrouháme. Přidáme cukr, skořici, ořechy a dle chuti např. kakao, kokos, rozinky. Listové těsto rozložíme, posypeme strouhankou (aby šťáva z jablek nevytekla). Jablečnou směsí potřeme celou plochu těsta – vyjma okrajů. Okraje přehneme a zavineme. Přemístíme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při 190 °C zhruba 25 minut (do zlatova).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *