Rubriky
Recepty

Lasagne

  • mleté hovězí maso
  • cibule
  • lasagne
  • rajčata v konzervě
  • sůl
  • pepř
  • mléko
  • hladká mouka
  • máslo
  • skořice
  • grilovací koření

Nejdříve na pánvi osmažíme mleté hovězí maso, poté přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, skořici, grilovací koření a další dle vlastní chuti. Zamícháme a za chvilku přidáme konzervu rajčat a necháme asi deset minut provařit.

Nyní si připravíme bešamel (recept zde)

Do vymazaného pekáčku klademe vrstvu lasagne, pokryjeme ji připravenou masovou směsí a zalijeme bešamelem. Tímto způsobem postupujeme i při dalších vrstvách (dle množství připravené masové rajčatové směsi). Poslední vrstva musí být zalita masovou směsí a bešamelem. Každou vrstvu i povrch lasagne můžeme doplnit nastrouhaným sýrem – v naší lednici sýr nebyl 🙁

Pečeme při 180°C asi 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *