- mleté hovězí maso
- cibule
- lasagne
- rajčata v konzervě
- sůl
- pepř
- mléko
- hladká mouka
- máslo
- skořice
- grilovací koření
Nejdříve na pánvi osmažíme mleté hovězí maso, poté přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, skořici, grilovací koření a další dle vlastní chuti. Zamícháme a za chvilku přidáme konzervu rajčat a necháme asi deset minut provařit.
Nyní si připravíme bešamel (recept zde)
Do vymazaného pekáčku klademe vrstvu lasagne, pokryjeme ji připravenou masovou směsí a zalijeme bešamelem. Tímto způsobem postupujeme i při dalších vrstvách (dle množství připravené masové rajčatové směsi). Poslední vrstva musí být zalita masovou směsí a bešamelem. Každou vrstvu i povrch lasagne můžeme doplnit nastrouhaným sýrem – v naší lednici sýr nebyl 🙁
Pečeme při 180°C asi 30 minut.