Rubriky
Recepty

Zapékané tortilly

  • klobása (mleté maso)
  • cibule
  • rajčata (konzerva drcených rajčat)
  • sůl
  • zelí (dle chuti jakákoli zelenina)
  • koření (pepř, skořice, bazalka)
  • cukr
  • ocet
  • tortilly
  • sýr
  • mléko
  • máslo
  • hladká mouka

Začneme omáčkou: Orestujeme nakrájenou klobásu a přidáme cibuli. Poté přidáme rajčata, koření, cukr a sůl dle chuti, zelí a necháme chvíli dusit.

Nyní si připravíme bešamelovou omáčku (máslo, mléko, hladká mouka).

Do vymazaného pekáčku naskládáme tortilly, přidáme rajčatovou směs a překryjeme další vrstvou tortill. Nakonec vše zalijeme bešamelovou omáčkou.

Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Těstě před koncem pečení posypeme nakrájeným sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *